Nejlepší dominikánské rumy? Těchto 5 značek si skutečně zamilujete

Dovolená v Dominikánské republice, to nejsou jen nádherné pláže lemované kokosovými palmami, žhnoucí slunce a pohoda, ale také lahodné koktejly. Právě bez nich by nebyl pobyt v Karibiku tím, čím je, a uznejte sami, že taková silvestrovská oslava v tropech se bez sklenky toho nejlepšího dominikánského rumu zkrátka neobjede. Těšit se přitom můžete na skvělé jemné i tmavé likéry, na jejichž jedinečnou chuť prostě nezapomenete.

Rumy z Dominikánské republiky se bohužel nemohou těšit takové slávě, jako jejich známější protějšky vyrobené v romantickém prostředí Kuby. To však rozhodně neznamená, že by byly méně kvalitní, právě naopak. Pokud se rozhodnete ochutnat tmavé rumy, jež pochází z této oblíbené exotické země, nebudete litovat. Na výběr samozřejmě máte mnoho různých druhů a značek, nicméně tyto, námi doporučené dominikánské rumy si skutečně zamilujete.

Ron Barcelo

Když v roce 1929 založil mladý španělský podnikatel Juliano Barcelo v Santo Domingo svou první společnost Barcelo & Co, prohlásil, že chce vytvořit jedinečný rum, jaký Karibik ještě neviděl. Jeho píle a trpělivost se nakonec vyplatily, a Ron Barcelo se tak během necelého století zařadil mezi nejoblíbenější karibské rumy, jaké dnes vůbec máme možnost ochutnat.

Ron Barcelo je i v českých obchodech. Koupit ho můžete například zde.

Těšit se přitom můžete na mnoho tmavých destilátů, jež se vyznačují prvotřídní chutí a vynikající kvalitou, ale výjimkou nejsou ani jemné likéry. Rozhodně se tak vyplatí zkusit Ron Barcelo Gran Platinum, vůbec první prémiový bílý rum v Dominikánské republice. Čeká na vás příjemná sladkokyselá chuť a jemná vůně citrusů a koření, kterou si nesmíte nechat ujít.

Brugal 1888

Pokud si chcete dopřát skutečně jedinečný zážitek, a zároveň si vychutnat lahodný výběrový dominikánský rum, je Brugal 1888 tou nejlepší volbou. Více než stoletá tradice, originální receptura a samozřejmě souhra těch neúžasnějších chutí, to vše čeká každého, komu se dostane pocty tento lahodný tmavý rum ochutnat. Opravdové znalce zajisté potěší i fakt, že Brugal 1888 prochází procesem dvojího stárnutí, což z něj činí doopravdy prvotřídní značku.

Siboney Reserva

Mezi ty nejlepší dominikánské rumy, které si skutečně nesmíte nechat ujít, patří také Siboney Reserva. Slavná značka byla uvedena na trh již v roce 1920, a na rozdíl od jiných si až do dnešních dní zachovává své tradiční postupy, včetně výroby v malých rodinných palírnách roztroušených po celé Dominice. Stejně jako další prémiové rumy, zraje i Siboney Reserva minimálně pět let a těšit se tak můžete na jedinečný prožitek s příchutí karamelu.

Užijte si jeden z nejlepších dominikánských rumů. Siboney Reserva za rozumnou cenu zde.

Bermudez 1852

Podobně jako Kuba nebo Martinik nabízí i Dominikánská republika špičkové karibské rumy, které stojí za ochutnání. Co by to však bylo za likér, kdyby v něm chyběla jeho nejdůležitější složka, tedy cukrová třtina. Byl to právě Don Diego Bermudez, kdo ji dopravil do tohoto tropického ráje v polovině 19. století, a výroba pravého karibského rumu tak mohla začít.

V současné době na vás tak čeká pestrý výběr těch nejlepších destilátů, ať už jde o rumy světlé, tmavé či prémiové. Za vůbec nejstarší rum z Dominiky a možná i nejúspěšnější, tedy podle hodnocení, se považuje Bermudez 1852 Aniversario. Pokud se ho rozhodnete spolu s přáteli vyzkoušet, čeká na vás příjemná vůně banánů a rozinek. Zkrátka dokonalá exotika.

Vizcaya Rum

Pokud hledáte ten nejlepší dominikánský rum, doporučovaný předními znalci, který si navíc drží renomé ve světových žebříčcích, je značka Vizcaya Rum tou pravou volbou. Slavný likér s kořeny v 19. století zraje od 18 do 21 let v dubových sudech po bourbonu. Není proto divu, že výsledkem je skutečně prémiový tmavý rum, jedinečný po všech stránkách. Vynikající chuť, krásná vůně, jež vás doopravdy okouzlí, a taktéž prvotřídní design, jsou samozřejmostí.

Toužíte po tom, okusit ty nejlepší rumy z Dominikánské republiky a vychutnat si tak magickou vůni dálek, ale bohužel nemáte čas do tropů vyrazit? Potom neváhejte a zamiřte do obchodu Alkohol.cz, kde na váš již čekají prémiové karibské rumy za skvělé ceny.